ŠAROVIĆ UPOZORAVA, DOK SE DODIK SVAĐA: “Stanje je haotično, migrantska kriza eskalira, a vlast nema nikakvo rješenje"

SNSD "ništa ne radi, osim što se po ovom pitanju `svađa` sa svojim partnerima u vlasti".

  • Politika

  • 29. Avg. 2020  29. Avg. 2020

  • 0

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas da migrantska kriza u BiH eskalira i "prijeti da stanje u nekim gradovima učini haotičnim i bezbjednosno vrlo rizičnim", javlja Srna.

On tvrdi da tokom mandata ministra bezbjednosti u Vjeću ministara Dragana Mektića i drugih ministara iz SDS-a i PDP-a, maksimalan broj migranata evidentiranih u BiH, uključujući i 2019. godinu, nikada nije prelazio 4.500, a da ih je trenutno u BiH više od 12.000, saopšteno je iz SDS-a.

- Tendencija je da će ova brojka vrlo brzo dostići 20.000, što će stanje po ovom pitanju učiniti dramatičnim - naveo je Šarović i dodao da "migrantska kriza eskalira, a vlast nema nikakvo rješenje".

On dodaje da SNSD "ništa ne radi, osim što se po ovom pitanju `svađa` sa svojim partnerima u vlasti".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...