KATALONIJA U SUZAMA: Messi je danas povukao radikalan potez

Lionel Messi je, nakon što je Barcelona odbila njegov prijedlog da se džentlmenski rastanu uz razumnu odštetu, počeo rat s Barcelonom. Klub ga je prihvatio.

  • Sport

  • 30. Avg. 2020  30. Avg. 2020

  • 0

Nije došao na obavezno testiranje na koronavirus danas, neće doći na početak priprema sutra

Simbol, kapiten i najbolji igrač svijeta nije se pojavio na današnjem obaveznom testiranju na koronavirus, a poručio je da se neće pojaviti ni sutra u klupskom kampu na prvom treningu pred novu sezonu.

Ovo su objavili Katalonski radio i Marca, koji dodaju da je ovakav Messijev stav iznenadio Barcelonu. Klub je očekivao da se njegova legenda pojavi na testiranju i početku priprema, jer je još uvijek igrač Barcelone, iako želi otići. Messi pak smatra da nije obavezan učestvovati u aktivnostima Barcelone nakon što je službeno zatražio odlazak. 

Direktor Barcelone: Messi je igrač Barcelone i mi ni ne pomišljamo na njegov odlazak

Postoji dakle nepomirljiva razlika u stavovima superzvijezde i kluba, koji inzistira na tome da u ugovoru s Messijem stoji da je igrač Barcelone do kraja juna 2021. Može otići samo ako drugi klub za njega plati odštetnu klauzulu iz spomenutog ugovora, koja iznosi 700 miliona eura.

Direktor Ramon Planes to je naveo kao službeni stav kluba na predstavljanju novog igrača Francisca Trincaa. "Messi je igrač Barcelone i mi ni ne pomišljamo na njegov odlazak", izjavio je tada.

Messija će neposlušnost koštati 565 hiljada eura

Barcelona se ne zaustavlja samo na negiranju Messijevih želja i planova. Kako navode španjolski mediji, zbog njegovog nedolaska na obavezni test na koronavirus te izvjesnog nedolaska na početak priprema, klub će legendu kazniti oduzimanjem četvrtine mjesečne plate.

U ugovoru između Barcelone i Messija, potpisanom u novembru 2017., koji je zadnjih deset dana predmet žestokog spora, nešto je ipak oko čega se obje strane slažu. Njime je Messiju zajamčena plata od 2,26 miliona eura mjesečno. Znači da će ga neposlušnost koštati 565 hiljada eura. 
 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...