ZABRINUTOST U RS-u: Ratni zločinac Momčilo Krajišnik u teškom stanju, bit će potpuno priključen na respirator

Zdravstveno stanje prvog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika je teško i nezahvalno je govoriti o prognozama, rekao je danas direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić.

  • Vijesti

  • 30. Avg. 2020  31. Avg. 2020

  • 7

On kaže da je to ustanovljeno nakon današnjeg konzilijuma za liječenje najteže oboljelih pacijenata od infekcije koronavirusom.

Đajić kaže da je Krajišnikovo stanje neizvjesno, da ime niske vrijednosti kiseonika, da je trenutno na pasivnom respiratoru, te da će danas vjerovatno morati da bude potpuno stavljen na respirator.

"Krajišnik ima svu potrebnu njegu i nema potrebe da se igdje šalje na liječenje, jer imamo dobru Kliniku za intenzivnu medicinu", rekao je Đajić.

On je podsjetio da je Krajišnik sinoć primljen na Kliniku intenzivne medicine UKC-a Republike Srpske zbog infekcije virusa korona i obostrane upale pluća.

"Uradili smo sve dijagnostičke procedure i dajemo svu terapiju po svjetskim protokolima, kao i najsavremenije lijekove", rekao je Đajić.

On je pozvao stanovnike Srpske da se pridržavaju mjera prevencije širenja virusa korona, te napomenuo da je očigledno da ova teška i opaka bolest ne bira ni godine, ni profesiju, ni mjesto boravka.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...