REAGOVAO I IGOR CRNADAK: "Protjerivanje Draška Stanivukovića je šamar za BiH"

On dodaje da je pored toga nezamislivo je da puna 24 sata nije reagovao ni Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iako je upravo on taj koji je morao tražiti od Predsjedništva BiH da osudi postupak prema poslaniku Narodne skupštine i inicirati eventualne kontra mjere prema Crnoj Gori.

  • Politika

  • 30. Avg. 2020  30. Avg. 2020

  • 4

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa Igor Crnadak smatra da protjerivanje i zabrana ulaska u Crnu Goru poslaniku Narodne skupštine Republike Srpske, samo zato što je učestvovao u litijama, predstavlja šamar i RS-u i BiH.

"Također, posebno predstavlja poniženje za najvažniju instituciju Republike Srpske, Narodnu skupštinu“, rekao je Crnadak.

On kaže da je još veća sramota ponašanje i "kukavičluk" predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića, koji nije zaštitio narodnog poslanika i nije osudio ponašanje Crne Gore samo zato što se boji da će ga SNSD smijeniti i prelazi preko kršenja osnovnih ljudskih prava i ponižavanja RS-a, da bi sačuvao svoju fotelju.

"Čubrilović je još jednom potvrdio da je pijun u rukama Milorada Dodika, koji ima samo jednu namjenu, da po svaku cijenu u Narodnoj skupštini Republike Srpske ometa nastupe opozicionih poslanika, oduzima im riječ i onemogućava bilo kakvu kritiku vlasti“, kaže Crnadak.

On dodaje da je pored toga nezamislivo je da puna 24 sata nije reagovao ni Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iako je upravo on taj koji je morao tražiti od Predsjedništva BiH da osudi postupak prema poslaniku Narodne skupštine i inicirati eventualne kontra mjere prema Crnoj Gori.

"Očigledno je za Dodika ugrožen vitalni interes Republike Srpske kada se zakomplikuje gradnja Pelješkog mosta ili kad neka međunarodna organizacija treba da nadgleda izbore, a kad se šikanira i protjeruje narodni poslanik iz Republike Srpske to mu je potpuno normalno“ kaže Crnadak i dodaje da mučne i ponižavajuće šutnje funkcionera Republike Srpske i predstavnika Republike Srpske u institucijama BiH u posljednja 24 sata još jednom pokazuju da SNSD doživljava Republiku Srpsku kao SNSD-republiku u kojoj prava i mogućnosti normalnog života uživaju samo njihovi članovi, a svi drugi su za njih građani drugog reda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...