NAKON BRATIMLJENJA S IZRAELOM: Pogledajte kako u Emiratima šire mržnju prema Palestincima (VIDEO)

Na društvenim mrežama traje intenzivna kampanja širenja mržnje prema Palestincima, odnosno propagiranje bratske ljubavi prema Izraelcima.

  • Svijet

  • 31. Avg. 2020  31. Avg. 2020

  • 1

Iz Tel Aviva je u Abu Dabi danas sletio prvi avion koji je na komercijalnom letu letio na relaciji Izrael - Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE). Ovaj let je realiziran u sklopu sporazuma o normalizaciji odnosa između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela. Istovremeno, na društvenim mrežama traje intenzivna kampanja širenja mržnje prema Palestincima, odnosno propagiranje bratske ljubavi prema Izraelcima. Mediji i pojedinci vezani za vladare UAE-a šire prljavu kampanju protiv Palestinaca, piše SAFF. Objavljujemo dva videosnimka koji su objavljeni na društvenim mrežama, a koji na najgori način šire mržnju prema Palestincima, odnosno propagiraju ljubav prema Izraelu.

Hassan Sajwani, poznati emiratski novinar, jedan je od onih koji skoro svakodnevno na ovakav način širi mržnju prema Palestincima. U snimku koji prenosimo, on objašnjava da neki (misli na Palestince) uče svoju djecu da pale zastave njegove zemlje, a neki djecu odgajaju u ljubavi. On se na kraju zahvaljuje svojoj jevrejskoj braći i sestrama.

U svoju proizraelsku kampanju uključili su čak i djecu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...