"SB" NA LICU MJESTA: Počela 11. sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (FOTO)

Vijeće ministara BiH predložilo je to zakonsko rješenje te zatražilo da se Dom naroda o njemu izjasni po hitnom zakonodavnom postupku kako bi se pravosudnim organima omogućio nesmetan rad.

  • Vijesti

  • 01. Sep. 2020  01. Sep. 2020

  • 0

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebali bi na današnjoj sjednici po hitnom postupku razmatrati Prijedlog zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa BiH za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće.

Sjednicu uživo možete pratiti na portalu Bhrt.ba i na našem YouTube kanalu.

Vijeće ministara BiH predložio je to zakonsko rješenje te zatražilo da se Dom naroda o njemu izjasni po hitnom zakonodavnom postupku kako bi se pravosudnim organima omogućio nesmetan rad.

Prema predloženom dnevnom redu, delegati bi trebali razmatrati Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima u prvom čitanju.

Pred delegatima su izmjene zakona o akcizama, o platama i naknadama u institucijama BiH, o obaveznim doprinosima zvaničnika u institucijama BiH za borbu protiv pandemije Covida-19 te o vanrednim mjerama štednje u institucijama BiH usljed pandemije Covidaa-19.

Ustavnopravna komisija nije utvrdila usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH za ta zakonska rješenja, a principe zakona koje je predložio Predstavnički dom PSBiH, nije podržala ni Komisija za finansije i budžet Doma naroda.

Delegati će se danas na sjednici izjašnjavati i o nekoliko izvještaja o reviziji učinka koji se tiču pravne zaštite u postupcima javnih nabavki, sigurnosti proizvoda i integracije u tržište Evropske unije te praćenju realizacije preporuka revizije učinka, javlja BHRT.

Jedna od tačaka dnevnog reda je i zahtjev predsjedavajućeg i dopredsjedavajućih Doma naroda Nikole Špirića, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića za razmatranje Prijedloga dopune Poslovnika Doma po hitnom postupku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...