BORENOVIĆU JE SVE JASNO: "Vječiti partneri SNSD i HDZ pokazali da misle samo na sebe!"

"Još jednom je potvrđeno danas u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH da vječiti partneri SNSD i HDZ BiH misle samo na sebe, svoje privilegije, a da im dobrobit građana nije ni na kraj pameti."

  • Politika

  • 01. Sep. 2020  01. Sep. 2020

  • 0

Ovo je rekao predsjednik PDP-a i poslanik u PD PSBiH Branislav Borenović nakon što su delegati SNSD-a i HDZ-a u Domu naroda odbili prijedloge četiri reformska zakona koja su predviđala smanjenje funkcionerskih privilegija radi saniranja ekonomske štete usljed pandemije koronavirusa.

"Poslanici PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, koleginica Pekić i ja smo glasali za smanjenje privilegija izabranih i imenovanih zvaničnika, koje jesu previsoke, posebno kada uporedimo životni standard i prosječnu platu u BiH i Republici Srpskoj", kazao je Borenović i dodao: 

"Glasali smo i za smanjenje otpremnina funkcionerima pri odlasku u penziju, za smanjenje stimulacija i drugih privilegija, poput službenih automobila... kao i akciza na medicinski alkohol. Nažalost, nije bilo sluha i volje da to bude izglasano i u Domu naroda, u kojem većinu imaju SNSD i HDZ zahvaljujući podršci njihovog vjernog kaolicionog partnera SDA.”

Borenović kaže da je situacija s koronavirusom samo jedan od povoda da se umanje funkcionerske privilegije, ali da od se od tog principa i ideje ne smije odustati.
 
"Prije svega, podržati i voditi ovakvu politiku je moralno, jer živimo u zemlji u kojoj mnogi ljudi jedva preživljavaju radeći teške poslove. Postojanje jedne kaste privilegovanih koji su na socijalnoj ljestvici daleko iznad najvećeg broja građana, nije dobra ni za jedno društvo i treba težiti tome da se ta razlika smanjuje. Mi smo bili i uvijek ćemo biti za ovakve prijedloge", zaključuje Borenović, saopšteno je iz PDP-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...