VOLKSWAGENOVO ČUDO IZ ČEŠKE: Zavirite u Škodin električni SUV; Novi Enyaq iV žestoka je konkurencija starijem "bratu"... (VIDEO)

Iz Škode se hvale kako je električni SUV Enyaq iV njihov najvažniji novi model ove godine.

  • Auto

  • 02. Sep. 2020  02. Sep. 2020

  • 0

Teško je tako nešto tvrditi a da ne znate šta će se dogoditi za mjesec-dva, ali sigurno je da se radi o zanimljivom modelu.

Riječ je o prvom električnom SUV-u u Škodinom portfelju, koji je dimenzijama sličan Kodiaqu i malo je iznad kompaktnih dimenzija (dužina 465 centimetara).

Dizajn je klasičan Škodin, odnosno Volkswagenov, pa je malo detalja po kojima biste zaključili da se radi o vozilu s električnom tehnologijom, odnosno SUV-u koji je nastao na posebnoj električnoj platformi. Unutrašnjost je, također, slična posljednjim vozilima koncerna, čista je i većina funkcija grupirana je na ekranu infotainmenta.

Pogon je na stražnje ili sve točkove, ovisno o verziji. Tako će 4×4 biti rezerviran za Enyaq iV sa dva elektromotora i 265 KS te 306 KS, a samo stražnje točkove pokretat će verzije sa jednim motorom i 148 KS, 179 KS i 204 KS. Domet je do 340 kilometara za osnovnu verziju, maksimalnih 500 kilometara za verziju sa 204 KS (baterija 80 kWh) do 460 kilometara za verzije s dva motora. Ubrzanje do 100 kilometara na sat najsnažnije verzije traje 6,2 sekunde (brzina 180 km/h).

Zapremina prtljažnika u vozilu je 585 litara, a da ne bismo dalje dužili, najbolje je da sami pogledate o kakvom se modelu radi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...