OVO NIJE NORMALNO: Procurio dogovor Messija i bogatih vlasnika Manchester Cityja, ono što su mu obećali, zatrest će nogometni svijet…

Rješava se sudbina Lionela Messija, a City grupacija nudi nešto nezapamćeno.

  • Sport

  • 02. Sep. 2020  02. Sep. 2020

  • 0

Sudbina Lionela Messija u Barceloni mogla bi biti poznata već danas.

Otac argentinske zvijezde Jorge Messi stigao je na sastanak sa prvim čovjekom kluba Josepom Marijom Bartomeuom i pokušat će da sina oslobodi svih obaveza prema Barceloni.

S druge strane, predsjednik katalonskog velikana smatra da je Messi još pod ugovorom, da je on automatski produžen do ljeta 2021. godine i ne želi da ga pusti iz kluba.

Zato će današnji sastanak biti vrlo važan. Vjerovatno će biti poznat barem dio sudbine Lionela Messija, ali ono što mu nudi City grupacija, nešto je nezapamćeno u svijetu nogometa.

Messi je sa City grupacijom navodno dogovorio saradnju vrijednu 700 miliona eura u narednih pet godina. Bit će uposlenik City grupacije te bi, po ugovoru, naredne tri godine proveo kao igrač Manchester Cityja.

Nakon ovog kluba, u preostale dvije godine bi nastupao za bratski New York City iz MLS lige, a u taj ugovor od 700 miliona eura bi, pored redovnih plata, bio uključen bonus te dio u vlasničkoj strukturi City grupacije.

Ovakav ugovor je nezapamćen u svijetu nogometa i nije čudo što Messi želi otići iz kluba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...