MADURO OPTUŽIO PREDSJEDNIKA SAD-a: “Bio sam žrtva brutalne agresije, Trump je naredio moje ubistvo i za moju glavu ponudio…”

Maduro je kazao da je prošle godine osujećeno više pokušaja njegovog ubistva, koji su organizovani u Kolumbiji uz odobrenje SAD.

  • Svijet

  • 02. Sep. 2020  

  • 0

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da je predsjednik SAD Donald Tramp naredio njegovo ubistvo.

On je rekao da je u toku potraga za snajperistima u Venecueli.

Prema riječima Madura, američke vlasti su ponudile 15 miliona dolara za njegovo ubistvo.

Bio sam žrtva najbrutalnije agresije. Vlasti SAD ponudile su 15 miliona dolara za moju glavu. Donald Tramp je odobrio moje ubistvo, ne pretjerujem, jer pokušavaju da pošalju ili unajme snajperiste u Venecueli da me ubiju. Donald Tramp je to odlučio”, istakao je Maduro u govoru objavljenom na Twitteru.

Maduro je dodao da je prošle godine osujećeno više pokušaja njegovog ubistva, koji su organizovani u Kolumbiji uz odobrenje SAD, prenio je “Sputnjik”.

Predsjednik Venecuele je u više navrata optuživao SAD za pokušaj njegovog ubistva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...