„POBJEDA NAŠE PRAVOSLAVNE BRAĆE U CRNOJ GORI JE I NAŠA POBJEDA…“: Dodikov čovjek od povjerenja u ekstazi nakon poraza Mila Đukanovića…

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Trebinju Luka Petrović rekao je da je „Hercegovina posebno ponosna zbog pobjede pravoslavne braće u Crnoj Gori...

  • Politika

  • 02. Sep. 2020  02. Sep. 2020

  • 0

..., koje je od prvog dana podržavala u časnoj i dostojanstvenoj borbi za odbranu srpskih svetinja, te naveo da je licemjerno ponašanje pojedinih političara koji su mjesecima ćutke posmatrali borbu naroda u Crnoj Gori, a danas se diče pobjedama koje nisu njihove“.

Petrović je rekao Srni da pojedini političari prisvajaju zasluge prvenstveno Srpske pravoslavne crkve i dojučerašnjeg opozicionog bloka u susjednoj Crnoj Gori.

- Njihovo samoljublje ide do tih granica da šaljući slike iz Crne Gore pokazuju da ne slave pobjedu naroda, već glorifikuju sami sebe - kaže Petrović.

On je istakao da je narod Trebinja i cijele Hercegovine, predvođen vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Dimitrijem već u decembru poslao jasnu poruku bezrezervne podrške sunarodnicima u Crnoj Gori.

Petrović je naglasio da je u takvim momentima bilo veoma važno imati nedvosmislen stav i da se iskrena i bezinteresna podrška uvijek prepozna.

- To nisu bili stranački skupovi, već narodna okupljanja, litije i molebani koji su pokazali da je ovaj narod nedjeljiv sa narodom u Crnoj Gori i da je ovo pobjeda svih nas - rekao je Petrović i naglasio da nijedan Hercegovac nije ukaljao svoj obraz dajući glas crnogorskom režimu.

On je naveo da je zajedno sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i sugrađanima prvi pružio javnu podršku u najdelikatnijim trenucima za narod u Crnoj Gori, čime je već krajem decembra poslao jasnu poruku da ne podržava vlast u Crnoj Gori.

- Prve poruke podrške upućene su već 29. decembra sa Trga slobode, nakon čega je organizovana Svetovasilijevska litija u kojoj je na hiljade vjernika koračalo od Mrkonjića do Trebinja, a 23. avgusta je održana auto-litija od Trebinja do Klobuka - kazao je Petrović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...