CRNADAK DEMOLIRAO DODIKA: "SNSD sprema predizbornu predstavu u kojoj će ponovo Dodik neograničeno govoriti"

Potpredsjednik PDP i poslanik u NSRS Igor Crnadak rekao je da je Kolegijum zaključio da je onemogućavanje svih narodnih poslanika da govore na sjednici direktno podrivanje mehanizma zaštite vitalnog nacionalnog interesa, koje je jedno od najznačajnijih oruđa u rukama NSRS.

  • Mini market

  • 02. Sep. 2020  

  • 0

Crnadak je ovo saopštio nakon sjednice kolegijuma Predsjedništva Partije demokratskog progresa, koja je održana uoči zakazane posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. 

"SNSD na ovaj način pokazuje da im nije stalo do interesa Republike Srpske, nego do predizborne predstave, u kojoj će ponovo Dodik neograničeno govoriti, a samo u cilju skupljanja poena za kampanju SNSD-a i njihove kandidate za lokalne izbore", kaže Crnadak. 

Crnadak dodaje da je šef Kluba poslanika PDP-a u NSRS Perica Bundalo na Kolegijumu NSRS glasao protiv restrikcije prava na obraćanje narodnim poslanicima i da je upravo time ugrožen vitalni nacionalni interes Republike Srpske.

PDP je stava da svaki poslanik treba imati pravo da učestvuje u radu NSRS i da svoj doprinos konačnom stavu najviše zakonodavne institucije Srpske. 

"Za PDP je pitanje slobodnih izbora i prava svakog građanina Republike Srpske da glasa bez pritiska, ucjena i zastrašivanja jedno od najbitnijih pitanja i jedva čekamo da o tome razgovaramo na posebnoj sjednici NSRS. Za nas je ugroženost vitalnog nacionalnog interesa direktna prijetnja radnicima, penzionerima i drugim građanima ukoliko ne glasaju za SNSD, kao što se dešavalo tokom kampanje 2018. godine. S druge strane, stava smo da svako nepristrasno nadgledanje izbornog procesa može samo poboljšati kvalitet i demokratičnost izbornog procesa", kaže Crnadak. 

Kolegijum Predsjedništva PDP-a je razmatrao i niz pitanja vezano za izbornu kampanju, uključujući i plan aktivnosti Glavnog izbornog štaba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...