ZAŠTO JE DIREKTORICA SMIJENILA OMILJENOG DOKTORA: Zbog Dželaludina Junuzovića KCUS su napustile desetine uglednih ljekara, Izetbegovićka je shvatila da su time ugroženi sistem i životi ljudi!?

Dr. Dželaludin Junuzović, šef svih hirurških disciplina u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, smijenjen ne jučer odlukom Sebije Izetbegović, direktorice te medicinske ustanove.

  • Mini market

  • 03. Sep. 2020  03. Sep. 2020

  • 0

Smjena doktora Junuzovića iznenadila je sve one koji ga poznaju, od zaposlenih u KCUS-u pa do bivših ljekara i drugih medicirana koji su napustili ovu ustanovu. Veliki broj njih kao razlog za odlazak iz KCUS-a navodio je pritisak, mobing, šikaniranje, ponižavanje... koje su doživljavali od doktora Dželaludina Junuzovića.

Posljednji koji je sukob s Junuzovićem naveo kao razlog za odlazak, bio je doktor Jusuf Šabanović, šef Klinike za opću i abdominalnu hirurgiju, koji je, nakon nekoliko decenija uspješnog rada, dao otkaz i napustio KCUS.

"Raskinuo sam ugovor zbog dugogodišnjeg mobinga, posebno zbog doktora Dželaludina Junuzovića, koji je urolog. Ja sam njega morao zvati i pitati kada je nešto hitno, a 28 godina sam u hirurgiji i valjda znam šta je hitno, da li ja mogu operirati, ili ne...", kazao je za medije dr. Šabanović nakon odlaska iz KCUS-a.

Slična iskustva s doktorom Dželaludinom Junuzovićem imale su i desetine drugih uglednih ljekara koji su posljednjih godina napustili KCUS. Vjerovalo se, i to sa mnogo osnova, da Junuzović uživa bezrezervnu podršku i zaštitu direktorice Sebije Izetbegović, da zbog toga može raditi šta god želi i da mu niko ništa ne može.

Zašto je, onda, jučer smijenjen, šta se promijenilo u njegovom odnosu sa svemoćnom direktoricom?

Prema nekim informacijama, koje, uprkos strahu i kontroli, dolaze iz KCUS-a, ovih dana je još nekoliko ljekara-hirurga najavilo svoj odlazak iz ove medicinske institucije. To bi direktno dovelo u pitanje funkcioniranje hirurške struke i ugrozilo život hiljada pacijenata.

Navodno je to, tvrde upućeni, shvatila i priznala i direktorica Sebija Izetbegović i odlučila da prekine taj dugogodišnji trend odlazaka najstručnijih ljekara iz "njene" bolnice. Između ljekara koji su najavili odlazak i doktora Dželaludina Junuzovića, kojeg su mnogi naveli kao razlog zbog kojeg napuštaju KCUS, odlučila se ukloniti do sada nedodirljivog šefa hirurških discpilina u KCUS-u. On je postao pretežak teg na vratu direktorice Izetbegović. 

Neki od bolje informiranih tvrde da ovu smjenu treba uzeti s dozom rezerve i ne isključuju mogućnost da je smjena Junuzovića, doktora koji je omražen ne samo u medicinskoj nego i u široj javnosti, privremena, da je obavljena u sklopu predizborne kampanje, da bi se umirila javnost, te da će, nakon što se završe lokalni izbori, sve biti po starom...

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...