„NE MOGU DA VERUJEM…“: Patrijarh Irinej se oglasio povodom neviđenog skandala koji trese SPC…

On je dodao da mu pomenute optužbe ne liče na vladiku Stefana Šarića, jer ga dobro poznaje.

  • Društvo

  • 03. Sep. 2020  

  • 0

Komentirajući optužbe da je vladika Stefan, njegov vikarni episkop i starješnina Hrama Svetoga Save, umiješan u slučaj otmice studenta Akademije SPC-a Marka Žarkova, te da mu je predat izvještaj sa detaljnim opisom ovog slučaja, patrijarh Irinej je za Nova.rs istakao da prvi put čuje za ovu priču i da nije informiran, ali i da ne može da vjeruje da je vladika Šarić spreman da uradi tako nešto.

Podsjetimo, vladika Stefan Šarić, vikarni episkop patrijarha Irineja i starješina Hrama Svetog Save, umiješan je u slučaj zlostavljanja studenta Akademije umetjnosti SPC-a Marka Žarkova, koga su 8. februara otela trojica muškaraca, od kojih su dvojica pripadnici Interventne jedinice MUP-a Srbije, i odvela u Batajnicu, gdje je maltretiran i pretučen. Da slučaj bude još apsurdniji, razlog za kidnapovanje Žarkova je bio sukob vladike i studenta oko djevojke.

“Prvi put čujem da je vladika Stefan naručio otmicu i da je taj student podneo izveštaj Patrijaršiji. Aposlutno nisam informisan o tome”, rekao je srpski patrijarh.

On je dodao da mu pomenute optužbe ne liče na vladiku Stefana Šarića, jer ga dobro poznaje.

“Ja ne mogu da verujem da vladika Stefan može tako nešto da učini. S obzirom da ga poznajem dobro, moram da kažem da meni to ne liči na njega”, istakao je patrijarh Irinej.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...