MINISTAR CIKOTIĆ POJASNIO “SEKSI IZJAVU” O MIGRANTIMA: Evo šta kaže…

Iako u početku nije želio komentarisati i objašnjavati tu izjavu, gostujući u Novom danu pojasnio je šta je htio da kaže.

  • Mini market

  • 03. Sep. 2020  

  • 0

Kada je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić, gostujući na Face TV, rekao kako je čuo “zanimljive i seksi ideje” o vraćanju migranata iz BiH u zemlje njihovog porijekla – izazvao je mnoštvo reakcija.

Iako u početku nije želio komentarisati i objašnjavati tu izjavu, gostujući u Novom danu na N1 pojasnio je šta je htio da kaže.

“Mislim da je za tumačenje tih izjava potrebno sagledati stvarni sadržaj. Na više puta ponovljenu ideju da se migranti deportuju, kazao sam da je to zanimljiva i seksi ideja, dopadljiva, atraktivna. Analizom velikog broja dokumenata sam shvatio da je to teško praktično izvesti. Jeste dopadljivo, ali je u praktičnom smislu teško izvodljivo”, izjavio je Cikotić.

“Previše je to kolokvijalan i neprimjeren termin, ali suština ostaje da je to proces za čiju realizaciju treba napraviti čitav niz postupaka, potpisati sporazume o readmisiji sa državama odakle dolaze migranti”, izjavio je Cikotić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...