Sarajevo to može!

Nogometaši Sarajeva spremni i puni samopouzdanja očekuju sutrašnju utakmicu pretkola Europa lige protiv bugarskog Levskog

  • Sport

  • 25. Jul. 2012  25. Jul. 2012

Nogometaši i stručni štab sarajeva puni sampouzdanja ali i respekta prema Levskom iz Sofije dočekuju sutrašnju uzvratnu utakmicu pretkola Europa Lige.
"U prvom susretu smo odigrali dosta dobro, ostvarili smo povoljan rezultat i očekujem naš konačan trijumf. Neće biti lako, ali igrači su u Sofiji vidjeli da mogu igrati protiv Levskog i zbog toga im je naraslo samopouzdanje", kazao je Dragan Jović, trener Sarajeva istakavši da je sa svojim nogometašima posljednjih dana na treninzima radio na uvježbavanju ofanzivnih varijanti.

"Dobro smo radili u nekoliko posljednjih dana. Nećemo igrati defanzivno, mi to ne možemo na našem stadionu i uz ovakav rezulta. Na treninzima smo mnogo radili na uvježbavanju ofanzivnih varijanti i očekujem da to pokažemo i na utakmici. Moramo postići najmanje jedan gol ukoliko želimo prolaz, pa zbog toga se i ne smijemo orijentisati na defanzivu", pojasnio je Jović.

Jović je dodao kako su svi igrači, izuzev odavno povrijeđenog Sulejmana Krpića, spremni i u kadru za sutrašnju utakmicu.

„Po novim pravilima UEFA Denis Čomor ima pravo nastupa, jer se pauzira tek nakon trećeg žutog kartona. Igrat ćemo strpljivo, ali ne u defanizivnom smislu, igrat ćemo ofanzivno jer igramo na našem stadionu. Imamo kvalitet i to ćemo dokazati sutra“, optimista je trener Sarajeva.
Jović je istakao da je njegov tim spreman i na produžetke i jedanaesterce na sutrašnjoj utakmici. Ekipa je spremna i za varijantu koju niko ne želi, mogućnost da Levski sutra prvi postigne pogodak.

„Taktički i fleksibilno sam spremio ekipu. Trebamo oprezno napadati, ali kažem ne sa defanzivnim mentalitetom. I njihov trener nije zadovoljan igrom u definzivnoj liniji pa stalno rotira. U slučaju da dođe do penala i produžetaka i taj segment je vježban tokom sedmice. Spremni smo za sve epiloge“, izjavio je Jović.

Utakmica se igra sutra u 21 sat, a kapije stadiona Asim Ferhatović-Hase će biti otvorene od 19 sati.

Očekuje se 12.000 gledalaca, a cijene ulaznica su 7 maraka za sjever, te 12 maraka za istok. (Nedim Hasić/ Foto: Mario iličić)

trenutak ...