ZMAJEVI SUTRA IZLAZE NA MEGDAN ITALIJI; NOVINARE JE ZANIMALA RAZLIKA IZMEĐU PROSINEČKOG I BAJEVIĆA: Evo kako je kapiten Edin Džeko odgovorio na to pitanje

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sastaje se u petak u Firenci sa selekcijom Italije u prvom kolu UEFA Lige nacija.

  • Sport

  • 03. Sep. 2020  04. Sep. 2020

  • 0

Nogometaše BiH očekuje izuzetno težak zadatak u koji ulaze bez jednog od ključnih igrača, Miralema Pjanića. No, u bh. taboru vjeruju da mogu pružiti dobar otpor jednoj od najboljih reprezentacija svijeta, kao što su to učinili prošle godine na gostovanju u Torinu u okviru kvalifikacija za Euro 2020.

Selektor Dušan Bajević izjavio je da prije svega želi da svi igrači budu zdravi, "jer je ova situacija sa koronom sve nas poremetila".

"Dva puta smo se u kratkom vremenskom period sastali sa Italijom i znamo da se radi o izuzetno dobroj ekipi. Mislim da je svakome motiv igrati protiv takve jedne reprezentacije i želja mi je da odigramo dobru utakmicu. I mi i oni smo u istoj situaciji, možda su oni malo bliži pobjedi, ali ćemo i mi uraditi sve što možemo i pokušati ih iznenaditi", rekao je Bajević na pres-konferenciji na stadionu "Artemio Franchi".

bajevićIzvor: NSBiH 

Selektor bh. tima nije želio otkriti ni formaciju u kojoj će igrati, ali je naglasio da će se vjerovatno mijenjati tokom utakmice, saopćeno je iz NSBiH.

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko, upoređujući dva duela protiv Italije, onaj u Torinu sa onim u Zenici, izrazio je nadu da će sutrašnji meč biti "sličnija onom u Torinu".

"Ipak, postoje velike razlike, tada smo svi bili u odličnoj formi, u toku je bila sezona, pa smo bili sto posto spremni. Ovo sigurno nije najbolji trenutak za jednu takvu utakmicu, posebno što igramo i bez Pjanića. Nema ni publike pa će sve to uticati na kompletan ambijent. Volio bih naravno da smo kompletni, da se igra pred navijačima, jer je uvijek čast igrati protiv reprezentacije Italije", izjavio je Džeko.

Novinare je zanimalo i koje su razlike između Prosinečkog i Bajevića na šta je Džeko odgovorio: "Bajević je u naš tim donio veliko iskustvo koje nam svima može pomoći. Ove dvije utakmice će dobro doći i selektoru da nas bolje upozna i nama da se naviknemo na njegove zahtjeve kako bismo bili što spremniji za važnu utakmicu baraža sa Sjevernom Irskom".

Nakon pres-konferencije održan je i zvanični trening bh. reprezentacije.

Susret Italija - BiH igra se u petak od 20.45 sati. Tri dana kasnije nogometaši BiH u Zenici dočekuju selekciju Poljske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...