NA POMOLU JE NOVI PREOKRET U TRAKAVICI GODINE: Nakon posjete Luisa Suareza, sve se mijenja, Leo Messi donio konačnu odluku…

U slučaju Lionela Messija i njegovog transfera, prema pisanju španske "Marce", došlo je do preokreta.

  • Sport

  • 04. Sep. 2020  04. Sep. 2020

  • 0

Španski mediji najprije su pisali da je otac Lionela Messija Jorge, poslije jednog razgovora sa predsjednikom Bartomeuom, bio u kući svog sina skoro sat vremena. Tada je Lea, navodno, posjetio i Luis Suarez, a sada stižu informacija da će Messi promijeniti svoju odluku o statusu u Barceloni.

Saga je dobila obrat i Messi je, izgleda, spreman da ostane u klubu i da odigra još godinu dana u Barci. Glavni razlog je taj što je Barcelona tvrda u stavu da nema prodaje ovog igrača i da je to predsjednik Bartomeu rekao Jorgeu Messiju u srijedu. Kapiten Barcelone bi tako jedino mogao da ode raskidom ugovora, i to na sudu, a takvu opciju on nikada nije želio.

Prema pisanju "Marce", Messi ne želi sudbinu Neymara i ne želi loš odnos s klubom s kojim je čitav život. Messi je tako želio da ode iz Barcelone, ali da taj odlazak bude uz dogovor s upravom, a ne da nasilu napušta Camp Nou.

Messi će, prema ovom razvoju situacije, ostati u Barceloni do ljeta 2021. godine, a Bartomeu mu je ponudio novi ugovor, koji će važiti do 2022. godine, ali uz razumnu otkupnu klauzulu kako bi mogao lakše da ode uz obeštećenje ako poželi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...