NEZAPAMĆEN SKANDAL TRESE BARCELONU: Policija kreće u akciju, sprema se hapšenje predsjednika kluba…

Španski mediji javljaju kako su tamošnja policija i državno tužilaštvo krenuli u akciju u kojoj bi predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu već danas trebao biti uhapšen.

  • Sport

  • 04. Sep. 2020  04. Sep. 2020

  • 0

Sumnjiči se za korupciju, zloupotrebu položaja te nenamjensko raspolaganje klupskim novcem.

Situacija u redovima Barcelone ne može biti lošija, u trenucima kad Leo Messi čini sve kako bi napustio klub, na Camp Nou bi trebala uletjeti policija i, prema nalogu španskog državnog tužilaštva, uhapsiti predsjednika Josepa Mariju Bartomeua!

Kako javljaju španski mediji, Bartomeu se sumnjiči da je koristio svoj položaj predsjednika Barcelone kako bi stekao osobnu finansijsku korist! Dakle, korupcija na najvišem nivou, a pored toga ga terete da je klupskim novcem plaćao PR agenciju koja je objavama na društvenim mrežama blatila aktuelne i bivše igrače Barcelone te moguće protivnike na predsjedničkoj funkciji. Sve to kako bi im u javnosti srozao ugled...

Među igračima, sadašnjim i bivšim, koje je tako napadao nalaze se Leo Messi, Gerard Pique, Pep Guardiola, Xavi Hernandez, Charles Puyol, Andres Iniesta... Nema koju klupsku legendu Bartomeu nije 'napao' putem svojih medijskih poslušnika, koji su za to primali pozamašne svote novca.

Navodno se radi o firmi "13 Ventures", koja je preko svojih kanala na Twitteru i Facebooku pisala negativno o Barcinim nogometašima. Bartomeu se pod istragom policije našao onog trenutka kada se saznalo da je za spomenute usluge firmu plaćao šest puta više od tržišne ponude, a ostatak novca je, kako se vjeruje, zadržavao za sebe.

Španska policija je pokrenula istragu još u februaru, kada je Barcelona ekspresno demantirala tadašnje navode pojedinih medija koji su otkrili kako je klub plaćao "treću stranu" da u javnosti blati igrače.

Čelnici Barcelone od tada su kategorički negirali sve te tvrdnje, odbacivali su ih kao neistinite, ali kako sada stvari stoje, sada će i policiji morati objasniti da ništa nisu činili protuzakonito.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...