EKSPLOZIVNI MEMOARI ZATRESLI SVIJET: Evo zašto je Donald Trump zatražio pomoć Vladimira Putina…

Pohlepa, a ne izdaja, bila je razlog zašto je predsjednik Donald Trump tražio pomoć od Vladimira Putina uoči izbora 2016. godine, napisao je u novoj knjizi Trumpov bivši odvjetnik Michael Cohen.

  • Svijet

  • 06. Sep. 2020  

  • 0

Trump je želio izgraditi neboder od 120 spratova na moskovskom Crvenom trgu, u kojem bi na trideset spratova bio smješten hotel s pet zvjezdica i spa centar po zamislima Ivanke Trump, piše Washington Post pozivajući se na Cohenovu knjigu.

Trump je namjeravao dati stambeni prostor na vrhu zgrade ruskom predsjedniku Putinu besplatno "kako bi mu se dodvorio", piše Cohen, odvjetnik koji je sređivao stvari za Trumpa.

"Cijela priča o patriotizmu i izdaji postala je nebitna u njegovoj glavi", Cohen piše. "Trump je koristio kampanju da zaradi novac: pa naravno da jeste".

Trump i Putin bili su ujedinjeni u svojoj mržnji prema Hillary Clinton, tvrdi Cohen i kaže da je Putin bio ljutit na Clinton zbog toga što je podržala masovne proteste protiv njega 2011. godine.

"Ono što izgleda kao tajni sporazum zapravo je samo saglasnost u tome da se na bilo koji način našteti Hillary Clinton, uključujući i miješanjem u američke izbore - što Trumpu nije uzrokovalo nimalo nelagode", piše Cohen.

Cohenova knjiga, "Nelojalan: Memoar" bit će objavljena u utorak.

U izjavi za Washington Post, glasnogovornica Bijele kuće, Kayleigh McEnany, napala je Cohenov kredibilitet: "Michael Cohen je osramoćeni prevarant i odvjetnik izbačen iz odvjetničke komore, koji je lagao Kongresu. Izgubio je sav kredibilitet, i nije čudno to što u svome posljednjem pokušaju nastoji profitirati od laži".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...