CRNA STATISTIKA; VIRUS SVE OPASNIJI: U BiH šest osoba preminulo...

Radi se o 43 muške i 47 ženskih osoba, od kojih je 20 mlađe, 56 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

  • Vijesti

  • 09. Sep. 2020  09. Sep. 2020

  • 0

U BiH u posljednja 24 sata na koronavirus su pozitivne još 293 osobe, a nažalost, šest osoba je preminulo.

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, u posljednja 24 sata prijavljena su 203 nova slučaja pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosanskopodrinjskom.

Do sada je SARS-CoV-2 potvrđen kod 13.996 osoba.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljeno je šest novih smrtnih ishoda. S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 391.

U posljednja 24 sata u manjem bh. entitetu izvršeno je testiranje 585 laboratorijskih uzorka, a novi koronavirus potvrđen je kod 90 osoba, piše Hayat.

Radi se o 43 muške i 47 ženskih osoba, od kojih je 20 mlađe, 56 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 21 osoba je iz Banje Luke, 10 iz Čelinca, po šest iz Laktaša i Foče, po pet iz Bosanske Gradiške i Kotor-Varoši, po četiri iz Zvornika, Doboja i Teslića, po tri iz Dervente, Kneževa, Pala i Prnjavora, po dvije iz Modriče, Rogatice i Bijeljine i po jedna iz Bratunca, Vlasenice, Vukosavlja, Mrkonjić-Grada, Petrova, Sokoca i Šipova.

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovan još jedan slučaj koronavirusa. Radi se o ženskoj osobi 1982. godište koja je hospitalizovana, a prije toga je ležala u Tuzli na Hematologiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...