OVO ĆE RASPAMETITI VOŽDA; DEBEVEC MU ODGOVORIO: "Pozivam Dodika da objavi moje špansko ime ili je problem što on ima NEKRETNINE U RUSIJI…"

Debevec je kazao da će se o optužbama Milorada Dodika oglasiti naknadno, da nema šta posebno da kaže.

  • Mini market

  • 09. Sep. 2020  09. Sep. 2020

  • 0

Ranko Debevec, predsjednik Suda Bosne i Hercegovine, odgovorio je za portal Klix.ba na optužbe koje je danas na njegov račun iznio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Dodik je kazao kako Debevec ima tajno špansko ime i državljanstvo te zemlje.

Debevec je kazao da će se o optužbama Milorada Dodika oglasiti naknadno, da nema šta posebno da kaže.

"Mislim da je sramota da se jedan član Predsjedništva na takav način upliće u rad pravosudnih institucija i blati nekoga za koga nema bilo kakve dokaze niti zna bilo šta o tom čovjeku, a to se, prije svega, odnosi na pitanje državljanstva", kazao je on.

Debevec se dalje pita je li možda problem što Dodik ima srbijansko državljanstvo i brojne nekretnine po drugim državama, uključujući Srbiju, a po njegovim informacijama i u Rusiji.

"Ne znam je li to za njega problem i je li to nekome u ovoj zemlji problem, a što se tiče mene i bilo kakvog mog španskog imena, ja ga pozivam da ga sad objavi, pošto bih i ja volio da znam svoje špansko ime", kazao je on.

Debevc je pozvao Dodika da objavi dokaz za bilo kakvo njegovo djelo korupcije.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na današnjoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu iznio je niz optužbi na račun aktuelnog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca.

Dodik je kazao da postoje određene indicije iz pravosudnih institucija da se protiv Debevca vode postupci. Dodao je da se ne želi petljati u to.

"Taj predsjednik Suda ima neograničenu moć da jednom Osmici (direktor OSA-e Osman Mehmedagić) daje koga će da prisluškuje. Sada ću vam reći nešto što je možda nepoznato u javnosti pa provjerite. Radi se o čovjeku, dakle predsjedniku Suda, koji je državljanin Španije i ima špansko ime i prezime, koje nije prijavio kada se kandidovao ovdje. Kako je to moguće?", zapitao se Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...