NIJEMCI GA I BUKVALNO OŽIVJELI: Navaljni se oporavlja, ponovo može da govori

Ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni postigao je daljnji napredak u oporavku nakon što je, kako je utvrđeno u njemačkoj bolnici, gdje se liječi, otrovan nervnim agensom novičok, i može ponovo da govori, objavio je magazin "Der Spigel", prenosi Reuters.

  • Svijet

  • 10. Sep. 2020  10. Sep. 2020

  • 0

Berlinska bolnica u kojoj je smješten Navaljni i koja je saopštila 7. septembra da je 44-godišnji opozicionar “probuđen iz medicinski izazvane kome” te da se “odvikava od mehaničke respiracije”, nije komentarisala ovu vijest, piše "FoNet".

Portparolka berlinske policije, također, nije imala komentar, a portparolka Navaljnog Kira Larmiš objavila je na Twitteru da je “priča pretjerana i da sadrži mnoge činjenične netačnosti”. Časopis navodi da je “njegova policijska zaštita pojačana u očekivanju da će primati više posjetilaca kako se njegovo stanje poboljšava, da može ponovo da govori i da se, vjerovatno, sjeća detalja o svom kolapsu u avionu”.

“Njegove izjave mogu biti opasne za ljude koji stoje iza napada”, piše časopis, pripisujući zasluge za vijest svom istraživačkom web-sajtu. Reuters podsjeća da je afera Navaljni dovela do napetosti između Rusije i Zapada, a neke zapadne vlade smatrale su da su Navaljnog otrovale ruske sigurnosne službe uz podršku s najvišeg nivoa. Međutim, italijanski premijer Giuseppe Conte  izjavio je u četvrtak da mu je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da će formirati odbor za istragu slučaja Navaljni i da je “spreman za saradnju s njemačkim vlastima”.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...