KATASTROFALNE POSLJEDICE POŽARA: Snimci iz zraka prikazali razmjere uništenja

Neviđeni požari u saveznoj državi Oregon uništili su pet malih gradova, a vlasti se pribojavaju da bi mogli prouzrokovati rekordan broj umrlih, kazala je u srijedu guvernerka Oregona Kate Brown.

  • Svijet

  • 10. Sep. 2020  10. Sep. 2020

  • 0

Dramatični snimci iz zraka prikazali su nivo destrukcije koju su uzrokovali požari u Kaliforniji, Oregonu i Washingtonu, u kojima je poginulo najmanje sedmero ljudi. 

Oregon je požarima najjače pogođena država na zapadu SAD-a, a bilježi više od stotinu požara koji su se razbuktali potaknuti visokim temperaturama i jakim vjetrom. U centralnom dijelu države, spasilačke službe izvlačile su stanovnike iz rijeke Santiam nakon što su se tamo sklonili od plamena koji je uništio mnoštvo kuća na obali, prenosi "Daily Mail".

“Ovo bi mogao biti najveći gubitak ljudskih života i imovine u požarima u povijesti naše države”, poručila je guvernerka Oregona Kate Brown.

alt

alt

alt

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...