DODIK IZ MODRIČE UDARA NA OSMICU: „Nedolično je da čovjek koji skriva diplomu, bude na čelu OSA-e…“

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da je nedolično da na čelu Obavještajno-sigurnosne agencije BiH "bude čovjek koji skriva diplomu te da u vezi s njim postoji mnogo špekulacija, što treba da se izvede načistac".

  • Politika

  • 12. Sep. 2020  12. Sep. 2020

  • 3

Komentirajući to što je u Tužilaštvu BiH formiran predmet na osnovu krivične prijave protiv direktora OSA-e BiH Osmana Mehmedagića, Dodik je rekao da ne zna o čemu se radi, da je dosta konfuzije bilo u vezi s diplomom, načinom organizacije rada, zloupotrebama koje se odnose na prisluškivanje, ali da zavređuje pažnju.

On je dodao da tu postoji mnogo špekulacija i da je jedini način da se to izvede načistac.

- Mislim da je nedolično da na čelu te agencije stoji jedan takav čovjek, koji skriva diplomu. U Zakonu piše da to mora biti lice koje ima VSS, a on to nije dokazao. Postavlja se pitanje, ako nije imao, kako je mogao da bude četiri godine i kakva je ovo zemlja u kojoj može tako da bude - rekao je Dodik novinarima u Modriči.

U Tužilaštvu BiH formiran je predmet na osnovu krivične prijave protiv direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića, koju je dostavila grupa zaposlenih u toj agenciji.

- Tužilaštvo BiH je primilo prijavu. Formiran je predmet koji je dat u rad postupajućem tužiocu. U toku su provjere navoda iz prijave - navodi se iz Tužilaštva BiH.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...