„SVINJO SEKSISTIČKA…“: Boris Becker na žestokom udaru zbog komentara na račun sutkinje iz Srbije…

Proslavljeni bivši njemački teniser Boris Becker pratio je US Open u ulozi stručnog konsultanta, ali je njegov komentar tokom meča između Alexandra Zvereva i Pabla Carrena-Buste podigao dosta prašine.

  • Sport

  • 12. Sep. 2020  12. Sep. 2020

  • 0

Nijemac je trebao prvo da razmisli šta će reći prije nego što je uputio komplimente na račun srbijanske sutkinje Marijane Veljović tokom polufinalnog meča US Opena u muškoj konkurenciji.

Kada se u kadar "ubacila" Marijana, Becker je poručio: "Moram da kažem da je sutkinja ovog meča veoma slatka. Ona 'jede' svojim očima", rekao je Becker.

Ubrzo su njegov komentar protumačili kao seksistički pa je legendarni teniser praktično ni iz čega postao tema dana svjetskih medija.

alt

Švicarski "Blick" odmah ga je napao, među prvima, poručivši da nije nimalo pristojno i ukusno davati takve komentare.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...