ISTRAŽNA KOMISIJA TREBALA SASLUŠATI GORDANU TADIĆ: Glavna državna tužiteljica se nije odazvala, a razlog su…

Privremena istražna komisija trebala je saslušati Tadić o stanju u pravosudnoj instituciji kojom rukovodi, njenim rezultatima te manjkavostima u radu.

  • Vijesti

  • 14. Sep. 2020  14. Sep. 2020

  • 2

Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić nije se odazvala pozivu na saslušanje Privremene istražne komisije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH.

Privremena istražna komisija trebala je saslušati Tadić o stanju u pravosudnoj instituciji kojom rukovodi, njenim rezultatima te manjkavostima u radu.

- Sekretarijat Komisije je zaprimio u petak dopis Tužilaštva BiH u kojem se navodi da, usljed ranije preuzetih obaveza, glavna tužiteljica nije u mogućnosti pristupiti sjednici - kazao je predsjedavajući Komisije Damir Arnaut.

Novo svjedočenje je zakazano za 24. septembar, piše "Faktor".

Tadić se, podsjetit ćemo, pred Zastupničkim domom Parlamentarne skupštine BiH pojavila u martu ove godine, a sjednicu posvećenu stanju u pravosuđu, obilježili su verbalni sukobi glavne državne tužiteljice i pojedinih zastupnika.

Tom prilikom je, između ostalog, Tadić zaprijetila da ima ovlasti za pokretanje krivičnih postupaka protiv svakog zastupnika, a kritizirala je Zastupnički dom i zbog sazivanja te sjednice, jer se na to, kako je kazala, moglo pričekati.

Za danas je najavljena i 11. sjednica Privremene istražne komisije, na kojoj će putem videolinka biti saslušan Faris Vehabović, sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strasbourgu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...