VLADIKA GRIGORIJE U ZAGREBU BEZ MANTIJE: Da li ga bivši savjetnik Ive Josipovića priprema za političke vode...

Rijetke su situacije kad se u javnosti može vidjeti vladika Grigorije bez mantije, a njegov boravak u Zagrebu i sastanak sa Jovićem, prikazuju episkopa u jednom poptuno drugačijem svjetlu.

  • Mini market

  • 14. Sep. 2020  14. Sep. 2020

  • 0

Vladika diseldorfski i cijele Nemačke, Grigorije Durić, boravio je danas u Zagrebu, gdje se sastao sa Dejanom Jovićem, profesor međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i nekadašnjim savjetnikom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Ono što je ovaj susret učinio dodatno interesantnim, jeste fotografija koju je Jović objavio nakon razgovora sa Grigorijem, a na kojoj je ovaj episkop "u civilu".

Rijetke su situacije kad se u javnosti može vidjeti vladika Grigorije bez mantije, a njegov boravak u Zagrebu i sastanak sa Jovićem, prikazuju episkopa u jednom poptuno drugačijem svjetlu.

U danas objavljenom intervjuu,  Dejan Jović,  je istakao kako nedavno potpisan sporazum između Beograda i Prištine može udaljiti Srbiju od Evropske unije.

“Sporazum potpisan u Vašingtonu ima potencijala da ojača i Srbiju i Kosovo, ali samo pod uslovom da one uspješno prepoznaju svoje šanse. Selidbom ambasade u Jerusalim Srbija će se udaljiti od spoljne politike EU, ali udaljavanje Srbije od EU, kao i udaljavanje EU od Srbije traje već neko vrijeme. Moglo bi se protumačiti da poslednjim potezima Beograd pravi otklon od Rusije i Kine, premda mislim da će u sljedećih nekoliko mjeseci Srbija pokušati da učini nešto da bi im se opet svidjela”.

Takođe, prethodnog dana vladika Grigorije je boravio u Jasenovcu, gdje je služio liturgiju.

U bjesedi tokom liturgije vladika diseldorfski  je rekao da pamtiti znači ne dozvoliti da se zločin ikada više ponovi, ali i da se moramo čuvati “zlokobne aveti zlopamćenja” koja znači mržnju i želju za osvetom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...