MUNIRA SUBAŠIĆ O SMRTI KRVNIKA: “Krajišnik nije samo zločinac za majke Srebrenice, nego i za majke Srpkinje”

Osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik preminuo je jutros u Banjoj Luci u 75. godini od posljedica infekcije koronavirusom.

  • Mini market

  • 15. Sep. 2020  

  • 0

Predsjednica Udruženja “Majke enklava Srebrenica i Žepa” Munira Subašić je komentirajući vijest o smrti osuđenog ratnog zločinca Momčila Krajišnika kazala kako je “on bio dvostruki zločinac, i za srpski i za bošnjački narod”.

Meni je žao što je umro, trebao je da živi 100 godina i da živi sa svojim zločinom, da spava sa zločinom i da se budi sa zločinom, da mu uvijek dolaze na oči naša djeca – kazala je Feni Subašić.

Ona je naglasila da “Krajišnik nije samo zločinac za majke Srebrenice, nego i za majke Srpkinje”.

Natjerao je mnoge majke da moraju napustiti svoje domove i da idu u kolektivne smještaje i da se i danas poslije 25 godina pate. On je dvostruki zločinac i za svoj narod i za bošnjački narod – smatra Subašić.

Osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik preminuo je jutros u Banjoj Luci u 75. godini od posljedica infekcije koronavirusom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...