MILE JE NA VRIJEME PREŠAO GRANICU: Počelo obilježavanje 25 godina od "odbrane zapadnih granica" RS-a…

Polaganjem vijenaca kod centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Bosanskom Novom jutros je počelo obilježavanje 25 godina od „odbrane zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije“.

  • Društvo

  • 18. Sep. 2020  18. Sep. 2020

  • 0

Vijence su položili predstavnici opštine Novi Grad, opštinske boračke organizacije, organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila ove opštine, kao i drugih opštinskih organizacija proisteklih iz proteklog rata.

U naselju Tunjica, gdje su pripadnici hrvatskih snaga 1995. godine prešli na teritoriju opštine Novi Grad, u devet sati bit će služen pomen žrtvama, a nakon toga položeni vijenci kod spomen-obilježja civilnim žrtvama rata.

Opština Novi Grad organizuje obilježavanje „Dana odbrane zapadnih granica Republike Srpske“ u skladu s važećim preporukama u vezi sa sprečavanjem širenja zaraze koronavirusom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...