IZ MINUTE U MINUTU; Džeko se pozdravio sa saigračima, a navijači se opraštaju od Edina: "Razumijemo sve, ti si veliki..."

Edin Džeko karijeru će, kao što je svima već poznato, nastaviti u Juventusu, koji će ga platiti 16 miliona eura, a sam igrač dobit će dvogodišnji ugovor, vrijedan 7,5 miliona eura po sezoni.

  • Sport

  • 18. Sep. 2020  18. Sep. 2020

  • 0

Edinu slijedi nova stanica u karijeri, a navijačima Rome tek ostaje da se oproste i da mu požele sve najbolje. "Passione romanista", jedan od Instagram profila navijača rimskog kluba, ostavljeno je oproštajno pismo za Džeku. 

"Zdravo Edine, ovaj put je stvarno gotovo. Htjeli smo se oprostiti u januaru 2018. godine, kada si trebao da odeš u Chelsea i prošlog ljeta kada si 'potpisao' za Inter. Sada ne, nema više iznenađenja. Stvarno ideš tamo i pokušat ćeš da osvojiš titulu. Razumijem, ti si profesionalac, pokušao si to s Romom i sa 106 golova u pet sezone, ali nije uspjelo. Hvala za sva vremena u kojima si me obradovao kao onaj prelijepi gol protiv Chelseaja, ili Šahtara ili u onoj najčarobnijoj noći od svih ili golu u Torinu... Također sam te branio od kritika, čak i u prvoj godini jer nisi mogao biti taj Džeko i zato što nikada nisi zaslužio određene idiotske montaže. Budući da ćeš biti predstavljen u onom tužnom dresu koji ćeš nositi, za mene ćeš samo biti protivnik, protivnik kojeg sam volio i kojeg se nikada nisam odrekao. Ali ne očekuj sreću. Uvijek i samo se Rim računa. Hvala ti Edine, forza Arek, forza Roma", napisano je na profilu.



Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...