SUD BiH DONIO ODLUKU: Evo šta je sve zabranjeno federalnom zastupniku Asimu Kamberu…

Husićki i Vukaliću Sud je zabranio da se sastaju međusobno, sa Kamberom i sa svjedocima u ovom postupku. I njima je zabranjeno kontaktiranje sa medijima.

  • Hronika

  • 18. Sep. 2020  18. Sep. 2020

  • 0

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i odredio mjere zabrane federalnom zastupniku Asimu Kamberu i njegovim saradnicima Mireli Husić i Faziru Vukaliću, osumnjičenima za izborne prevare za koja se sumnja da su počinjene tokom općih izbora 2018. godine.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu je, podsjetimo, u Sanskom Mostu pretresla četiri lokacije i tom prilikom izuzela dokumentaciju, mobitele, kasete za diktafone i druge uređaje za elektronsko pohranjivanje podataka. Kamber, Husić i Vukalić osumnjičeni su da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a s ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta.

Kamberu je, potvrđeno je za "Oslobođenje", određena mjera zabrane putovanja izvan BiH uz mjeru privremenog oduzimanja svih putnih isprava te zabrana korištenja lične karte za prelazak granice, zabranjen mu je bilo kakav kontakt s drugim osumnjičenima i svedocima te javno istupanje i iznošenje činjenica i okolnosti iz predmetnog postupka, odnosno zabranjeno mu je kontaktiranje sa medijima.

Husićki i Vukaliću sud je zabranio da se sastaju međusobno, s Kamberom i sa svjedocima u ovom postupku. I njima je zabranjeno kontaktiranje sa medijima.

Istim rješenjem je kao neosnovan odbijen prijedlog Tužilaštva BiH u dijelu koji se odnosi na izricanje mjera zabrane napuštanja boravišta u odnosu na Kambera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...