MANDIĆ O SMJENI KANTONALNE VLADE: "Čampara zna da svoj glas na neki način kapitalizira"!

Kandidat sarajevske "Četvorke" za načelnika Općine Centar Srđan Mandić kazao je za N1 kako će nova vlada u Kantonu Sarajevu biti izabrana do kraja ove godine te da imaju ruke i bez SBB-a, a da se zastupnik SDA Aljoša Čampara sam izjasnio misleći na njegove izjave tokom gostovanja u emisiji N1 "Pressing".

  • Politika

  • 19. Sep. 2020  19. Sep. 2020

  • 0

"Da li će to biti neposredno prije ili nakon izbora, vidjet ćemo, ali nova vlada će biti. Ponavljamo, za razliku od koalicije 'Petak 13' koja je krenula na sve načine da prije nove godine sruši vladu Edina Forte, mi ćemo apsolutno poštovati poslovnik i zakon. Procedura traje između dva i dva i po mjeseca. Do kraja godine očekujemo novu/staru vladu u nešto izmijenjenom sastavu", rekao je Mandić za N1.

Za potrebne glasove rekao je da iimaju dovoljno "ruku" za novu vladu bez SBB-a dodavši da "to ne znači da se možda neće napraviti neki dogovor s njima".

"Moramo biti oprezni jer su to partneri koji su samo u jednom trenutku okrenuli leđa i otišli na drugu stranu", rekao je Mandić.

Za Čamparu koji je u "Pressingu" rekao kako će podržati glasanje za smjenu aktuelne vlade, Mandić je rekao kako se "samim time sve rekao, ali da trebaju vidjeti".

"On je i kad se glasalo o imenovanju ove vlade postavio neke uslove, djelimično su ispunjeni pa je tada podržao izglasavanje nepovjerenja našoj vladi. To je iskusan političar koji zna da svoj glas na neki način kapitalizuje", rekao je Mandić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...