NEVJEROVATNA IZJAVA DONALDA TRUMPA: "Kandidat za Vrhovni sud SAD biće žena, jer mi se žene..."

- Mislim da bi to trebalo da bude žena, jer mi se žene mnogo više sviđaju nego muškarci - dodao je predsjednik SAD.

  • Svijet

  • 20. Sep. 2020  

  • 0

Američki predsjednik Donald Trump najavio je da će iduće sedmice nominovati ženu koja će na Vrhovnom sudu SAD naslijediti preminulu Ruth Bader Ginsburg.

- Objaviću ime kandidata iduće nedelje. To će biti žena - rekao je Trump na predizbornom skupu u subotu u Severnoj Karolini.

- Mislim da bi to trebalo da bude žena, jer mi se žene mnogo više sviđaju nego muškarci - dodao je Trump, prenosi BBC.

Američki predsednik Donald Trump pozvao je Senat, u kojem većinu imaju republikanci, da "bez odlaganja" razmotri njegovog kandidata za sudiju Vrhovnog suda, kako bi se popunilo mjesto koje je ostalo upražnjeno poslije smrti sudije Ruth Bader Ginsburg.

- Stavljeni smo u ovaj položaj moći i značaja da bismo donosili odluke u ime građana koji su nas sa ponosom izabrali, a dugo se veruje da je najvažnija od tih odluka - izbor sudija Vrhovnog suda. Imamo tu obavezu, bez odlaganja - saopštio je u subotu Trump na Twitteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...