MAGIJA U REŽIJI JOSEA MOURINHA: Son i Kane ispisali historiju nevjerovatnim podvigom (VIDEO)

Nogometaši Tottenhama upisali su prvu pobjedu sezone u Premiershipu u drugom kolu na gostovanju kod Southamptona. Ekipa Josea Mourinha slavila je s uvjerljivih 2:5 uz četiri pogotka Heung-min Sona i isto toliko asistencija Harryja Kanea.

  • Sport

  • 20. Sep. 2020  

  • 0

Uprkos uvjerljivoj pobjedi, Tottenham je odigrao vrlo loše prvo poluvrijeme u kojemu je preko Dannyja Ingsa Southampton poveo u 32. minuti. Bili su domaćini puno bolja ekipa u prvom dijelu, ali su primili gol u najgorem mogućem trenutku.

Kobni početak drugog poluvremena za Southampton

U drugoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela Son je postigao prvi od svoja četiri pogotka, a za Southampton je sve po zlu pošlo odmah na početku drugog dijela kada napadač iz Južne Koreje zabija drugi pogodak.

U 64. i 73. minuti opet je proradila veza između Kanea i Sona, a potonji je zapečatio pobjedu sa svoja četiri pogotka. Osam minuta prije kraja u strijelce se upisao i Kane, a samo dvije minute kasnije je izašao iz igre.

Do kraja su nogometaši Southamptona preko Ingsa uspjeli smanjiti iz kaznenog udarca u 90. minuti.

Kane postao sedmi u povijesti Premiershipa s četiri asistencije na jednoj utakmici

"Velika je čast zabiti četiri gola u Premiershipu. Dobio sam četiri predivne asistencije od Kanea. Mislim da je zaslužio nagradu za igrača utakmice. Skupa igramo pet godina i znamo što želimo. Radimo naporno kako bismo imali odličan odnos na terenu i izvan njega", kazao je Son, dok je Kane bio malo studiozniji u analizi utakmice:

"Znali smo da će biti puno prostora iza obrane, pričali smo o tome prije utakmice. Kod jednog od dodavanja nisam ni gledao, samo sam dodao u prostor jer sam znao da će potrčati za loptom. Ponosan sam što je zabio prvi hat-trick u Premiershipu."

Napomenimo kako je Harry Kane sedmi igrač u Premiershipu koji je uspio na jednoj utakmici upisati četiri asistencije nakon Dennisa Bergkampa, Jose Antonia Reyesa, Cesca Fabregasa, Emmanuela Adebayora, Santija Cazorle i Dušana Tadića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...