DODIK PISAO TRUMPU: Plitka pamet protiv duboke države

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pohvalio se kako je američkog predsjednika Donalda Trumpa informirao  u pismu o aktuelnoj situaciji u BiH, jer smatra značajnim da on i njegovi saradnici budu obaviješteni o tome na koji način se u BiH odvija situacija, ali je prešutio činjenicu da iz Trumpovog kabineta nije dobio nikakav odgovor, čak ni kurtoaznu potvrdu da je pismo stiglo.

  • Mini market

  • 21. Sep. 2020  21. Sep. 2020

  • 2

Dodik je rekao da je veoma važno razumjeti da u Americi postoji politika predsjednika, koju je podržavao od početka, a to je politika nemiješanja u unutrašnje stvari drugih zemalja.

Dodik je napomenuo da tamo postoji ono što ni sam Trump nije uspio da pobijedi, a to je duboka država u Americi, koja je ostatak prethodnih vlasti.

"U tom pogledu želimo da izbjegnemo da budemo kolateralna šteta neistina ili domunđavanja tih raznih ostataka takozvane `duboke države` i mislimo da je veoma važno da Trump i njegovi najbliži ljudi budu obaviješteni o tome na koji način se ovdje odvija situacija", rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci. 

Treba napomenuti da se Dodik na isti način paralelnim kanalima obraća i Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, kojem podnosi "alternativni" izvještaj o stanju u BiH, koji je redovno suprotstavljen oficijelnom izvještaju Ureda visokog predstavnika.

Prema pouzdanim informacijama "Slobodne Bosne", Dodikov izvještaj Vijeću sigurnosti nikada niko nije pročitao osim ambasadora Rusije. Na isti način završila su i sva Dodikova pisma upućena Donaldu Trumpu. Naprosto je nezamislivo da bi predsjednik najmoćnije države svijeta ignorirao vlastite vanjskopolitičke institucije i upustio se u neposrednu konverzaciju s jednim političarem zemlje koju ne može pronaći ni na geografskoj karti.

O tome svjedoči činjenica da Dodik nikada iz Ovalnog ureda nije dobio nikakav odgovor, čak ni kurtoaznu potvrdu da je pismo stiglo i proslijeđeno Trumpu.

(SL. B.)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...