MINISTRICA TURKOVIĆ NA GENERALNOJ SKUPŠTINI IAEA; IMALA JE JEDAN ZAHTJEV: Evo šta je zatražila od Hrvatske…

Ona se na plenarnom zasjedanju u svom izlaganju posebno osvrnula na pitanje Trgovske gore kao potencijalne lokacije za odlaganje nuklearnog otpada u blizini hrvatske granice s Bosnom i Hercegovinom.

  • Mini market

  • 21. Sep. 2020  21. Sep. 2020

  • 1

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković učestvuje na 64. Generalnoj skupštini Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA). Ona se na plenarnom zasjedanju u svom izlaganju posebno osvrnula na pitanje Trgovske gore kao potencijalne lokacije za odlaganje nuklearnog otpada u blizini hrvatske granice s Bosnom i Hercegovinom.

Turković je zatražila od nadležnih vlasti Hrvatske da razmotre svoju odluku te da potraže drugo rješenje.


U sklopu Skupštine, ministrica Turković održat će niz sastanaka s najvišim zvaničnicima nekoliko agencija Ujedinjenih naroda (UN) sa sjedištem u Beču i OSCE-a, prenosi Klix.

Tokom višednevne posjete, ona će održati i nekoliko bilateralnih sastanaka na najvišem nivou s troje ministara iz Vlade Republike Austrije te upriličiti sastanak sa počasnim konzulima Bosne i Hercegovine u ovoj prijateljskoj zemlji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...