SASTANAK DIREKTORA SIPA-e I ZAMJENIKA DIREKTORA FUP-a: Evo o čemu su razgovarali Ćulum i Korman...

Sagovornici su se usaglasili da je dosadašnja saradnja SIPA-e i FUP-a uvijek bila na zavidnom nivou.

  • Vijesti

  • 21. Sep. 2020  21. Sep. 2020

  • 0

Zamjenik direktora Federalne uprave policije (FUP) Ensad Korman danas je u prvu radnu posjetu primio direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darku Ćuluma.

Korman je čestitao Ćulumu na preuzetoj funkciji, te mu poželio uspjeh u budućem radu, te se, istovremeno, osvrnuo na veoma uspješnu međusobnu saradnju u periodu njegovog obnašanja funkcije direktora Policije RS-a, prenosi Raport.ba.

Sagovornici su se usaglasili da je dosadašnja saradnja SIPA-e i FUP-a uvijek bila na zavidnom nivou, te su u tom pravcu razmotrili modalitete za unapređenje budućeg djelovanja i još bolje koordinacije navedenih institucija u borbi protiv svih oblika kriminala.

U cilju jačanja saradnje između ove dvije policijske agencije, te poboljšanja efikasnosti i kvalitete rada, kao i koordinacije prilikom provođenja istražnih radnji, sagovornici su definisali najbolji način za unapređenje zajedničke prakse u otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela iz domena nadležnosti ovih institucija.

Jedan od zaključaka i prijedloga sa sastanka odnosi se na razvoj zajedničkih operativnih planova, intenziviranje komunikacije, razmjene informacija i eventualno formiranja zajedničkih istražnih timova, kako bi se na adekvatan način odgovorilo svakoj sigurnosnoj prijetnji, te ojačalo povjerenje građanstva u Bosni i Hercegovini.

„Dobra saradnja između policijskih agencija na različitim nivoima je jedini ispravan i zakonit način kao i svrha postojanja“, zaključio je Korman, saopćeno je iz FUP-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...