NEĆEMO VIŠE GLEDATI U PRAZNE TRIBINE?: Italijanski ministar sporta ima odlične vijesti za ljubitelje Serije A

Italijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora otkrio je da će se stadioni u Seriji A postepeno otvoriti od 8. oktobra.

  • Sport

  • 22. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 0

U prvom kolu Serije A proteklog vikenda, Vlada je dopustila da utakmicama prisustvuje najviše 1.000 ljudi, a ministar sporta kazao je da rade na tome da sljedeći mjesec postepeno povećaju broj.

“Trenutno ne možemo ići na više od 1.000 ljudi. Ali, počev od 8. oktobra, kada će biti objavljena nova uredba, učinićemo sve da se stadioni ponovo otvore. Blisko ćemo sarađivati sa regionalnim vlastima, procjenjujući sve aspekte, poput protoka ljudi na ulazu i izlazu. U ovom trenutku, kada mnoge zemlje imaju vrlo velik broj novozaraženih koronavirusom, cilj nam je da se to ne dogodi i kod nas, pa stoga nije bilo moguće otvoriti stadione za više ljudi“, objasnio je Spadafora za italijanske medije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...