PUCNJAVA U PRIZRENU: Stradao muškarac, pucao na policajce...

Kosovska policija saopštila je večeras da je u Prizrenu napadač pucao na policajce koji su u samoodbrani odgovorili vatrenim oružjem.

  • Hronika

  • 22. Sep. 2020  

  • 0

U saopštenju kosovska policija navodi da su njihovi pripadnici večeras u Prizrenu, dok su obavljali redovne dužnosti, naišli na osumnjičenog B. Š. sa nadimkom "Slijepi", za kojim je raspisana potjernica zbog kivičnog djela "pokušaj ubistva".

U trenutku kada je primjetio policijsku patrolu, osumnjičeni je počeo da puca na policajce, koji su u samoodbrani bili primorani da odgovore vatrenim oružjem, navodi se u saopšenju policije.

Osumnjičenom, koji je povređen u razmjeni vatre, pružena je ljekarska pomoć i upućen je u bolnicu na liječenje.

Međutim, nadležni ljekari su potvrdili da je osoba preminula, dodaje se u saopštenju.

Na mjestu događaja pronađeno je oružje, kojim je osumnjičeni pucao na policajce, kao i dvije ručne bombe.

Kosovska policija ostaje posvećena izvršavanju svojih zakonskih dužnosti i odgovornosti, bez obzira kakva je situacija, u cilju održavanja javnog reda i mira i obračuna sa kriminalom, navodi se u policijskom saopštenju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...