JAKO NEVRIJEME POGODILO NEUM: Bura nosi sve pred sobom...(VIDEO)

U večernjim satima jedini bh. grad na moru Neum, pogodilo je snažno nevrijeme.

  • Društvo

  • 22. Sep. 2020  

  • 0

Naime, kako su javili čitatelji koji se trenutno nalaze u Neumu, ovaj grad je pogodilo jako nevrijeme praćeno kišom i vjetrom.

Tende su letjele na sve strane, a padao je i led.

Oluja je večeras, također, zahvatila i Dalmaciju. Olujni oblak zahvatio je zadarski arhipelag i vrlo obilna kiša pala je na Dugom otoku i susjednim ostrvima.

Crometeo javlja da je mjestimično bilo i bujica.

Podaci mreže stanica Pljusak.com potvrđuju obilnu kišu na Dugom otoku. Na tri tamošnje stanice palo je najviše kiše u Hrvatskoj – od 40 do čak 60 litara po metru kvadratnom.

U ranim večernjim časovima u dijelovima Pelješca registrovano je snažno grmljavinsko nevrijeme.

Procjenjuje se da je vrh oblaka bio veći od osam kilometara budući da se jasno vidio čak iz Splita, piše “Dalmacija danas”.

Timelapse oblaka snimljen iz Splita:

Snimka iz Podgore:

  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...