NANE U VELIKIM PROBLEMIMA: Engleski nogometni savez optužio Slavena Bilića za nedolično ponašanje, kazna će biti rigorozna…

Trener West Bromwich Albiona Slaven Bilić optužen je za nedolično ponašanje za vrijeme subotnje utakmice engleskog nogometnog prvenstva, u kojoj je njegov tim poražen od Evertona sa 5:2, objavio je u utorak Engleski nogometni savez (FA). 

  • Sport

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 0

"Navedeno je da se jezik i/ili ponašanje menadžera West Bromwich Albiona na terenu, na poluvremenu utakmice Premier lige protiv Evertona 19. septembra 2020., može okvalificirati kao nedolično", navodi se u saopćenju glasnogovornika FA-a objavljenom na Twitteru.

Sudac utakmice Mike Dean na poluvremenu je pokazao crveni karton bivšem hrvatskom selektoru nakon što mu je 52-godišnji Bilić prigovarao zbog isključenja odbrambenog igrača Kierana Gibbsa, koji je gurao Evertonova veznjaka Jamesa Rodrigueza i pritom ga zahvatio po licu.

Slaven Bilić do četvrtka se mora očitovati o ovoj optužbi. Prizna li Bilić krivicu, pravilnik Engleskog nogometnog saveza za takav prekršaj propisuje novčanu kaznu od 8.000 funti i jednu utakmicu suspenzije. U slučaju da Bilić ospori optužbu koja mu se stavlja na teret, a u žalbenom postpuku bude proglašen krivim, morat će platiti kaznu od 12.000 funti i dvije utakmice neće smjeti sjediti na klupi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...