RATKO KOVAČEVIĆ ZA "SLOBODNU BOSNU": "Niko ništa nije tražio od mene..."

Iz SIPA-e su naveli, a prenose mediji da je Ratko Kovačević kao mjesto boravka prijavio Istočno Sarajevo i na konto toga naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život.

  • Društvo

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 0

Nakon što su jučer inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) podnijeli krivičnu prijavu protiv portparola Uprave za indirektno oporezivanje BiH zbog sumnje da je ovu instituciju oštetio za oko 63.000 maraka, oglasio se i Ratko Kovačević.

On je u izjavi za “Slobodnu Bosnu” kratko kazao: “Niko me nije pozvao, niko ništa nije tražio od mene. Ne znam za prijavu i ne znam šta je u istoj. Znam samo da sam od početka rada u UIO-u sve radio u skladu sa propisima i tako će biti i ubuduće.”

Podsjećamo, iz SIPA-e su naveli, a prenose mediji da je Ratko Kovačević kao mjesto boravka prijavio Istočno Sarajevo i na konto toga naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život.

- Istragom je utvrđeno da osumnjičeni u svom vlasništvu ima dvije stambene jedinice u Banjoj Luci te da je u jednoj od njih i boravio sve vrijeme za koje je od UIO-a naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život, čime je UIO oštetio za oko 63.000 KM. Inspektori UIO-a istraživali su i navode da je R. K. nezakonito koristio službeni automobil u dane vikenda, ali ti navodi su odbačeni, jer je ustanovljeno da on ima pravo na dvadesetčetverosatno korištenje službenog vozila - precizirano je iz SIPA-e.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...