LEONARDO DICAPRIO, SLAVNI AMERIČKI GLUMAC, PORUČIO: "Neka divlje rijeke u BiH teku slobodno"

Lejla Kusturica iz Fondacije za društvene promjene potvrdila je da je ova kampanja počela danas i da je podršku dao i legendarni DiCaprio.

  • Društvo

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 0

Leonardo DiCaprio, slavni američki glumac, na svojim društvenim mrežama podržao je kampanju Ujedinjene ekološke organizacije iz SAD-a i Evrope protiv gradnje malih hidrocentrala u BiH i spas rijeka u našoj zemlji.

Lejla Kusturica iz Fondacije za društvene promjene potvrdila je da je ova kampanja počela danas i da je podršku dao i legendarni DiCaprio.

On je na svom Facebook i Twitter profilu podijelio videosnimak organizacije “Global Wildlife Conservation”, u kojem se poziva: “Neka rijeke Bosne i Hercegovine teku slobodno!”

Iz Fondacije za društvene promjene podsjećaju da danas istječe rok za implementaciju Zaključka o potpunoj zabrani gradnje malih hidroelekrana u FBiH te tim povodom globalne organizacije širom svijeta pozivaju Vladu FBiH da zaštiti divlje rijeke i rijedak endemski živi svijet od vitalnog značaja.

- Šaljemo hitan poziv Vladi FBiH da trajno zabrani ovakve gradnje dopunom Zaključka u zakonsko rješenje. Hiljadu kilometara divljih i netaknutih rijeka Bosne i Hercegovine, kao i ljudi i živog svijeta koji zavisi od njih, nastavit će da budu ozbiljno ugroženi – apel je koji je upućen danas.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...