IGOR ŽUNIĆ, DODIKOV POKUSNI KUNIĆ: "Jedini Viškovićev grijeh je..."

"...što je visoki funkcioner RS-a kojeg su izabrali građani."

  • Politika

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 2

Šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS-u Igor Žunić izjavio je danas za Srnu da je premijer tog entiteta Radovan Višković častan "čovjek i da je takav bio u građanskom ratu u BiH, a da je napad na njega instruisan iz obavještajnih struktura SDA te podržan od Memorijalnog centra Srebrenica".

"Јedini njegov grijeh jeste što je visoki funkcioner RS-a kojeg su izabrali građani, a to ne odgovara političkom Sarajevu", rekao je Žunić. Komentarišući "napade iz Sarajeva na Viškovića o njegovom navodnom učešću u i oko Srebrenice u julu 1995. godine", Žunić je istaknuo da je "napadima otkrivena politička uloga MCS-a".

"Cilj je da budu sakriveni problemi unutar SDA i politička defanziva Bošnjaka. I strani faktor polako uviđa da se predstava o bošnjačkim žrtvama koristi u političke svrhe i podizanje tenzija u BiH", rekao je Žunić.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...