SAOPĆENJE NAŠE STRANKE: "Izbor Špirića je ruganje i građanima i SAD-u i..."

"...Evropskoj uniji."

  • Mini market

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 1

Nikola Špirić imenovan je za člana Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Tim povodom reagovala je Naša stranka.

„Nikola Špirić je na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država zbog korupcije. Ono što je njegovim imenovanjem poručeno jest da te borbe s državnog nivoa vlasti neće biti. Naprotiv. To je poručeno i građanima i osvjedočenim prijateljima BiH na međunarodnoj sceni.

Prije svega SAD-u kao jednom od najvećih finansijera borbe protiv korupcije u BiH te Evropskoj uniji u kojoj je uslov za članstvo antikoruptivna efikasnost.

Treba reći da ovo nije samo poruka SAD-u, EU i građanima BiH, već i poruga istima.

Naša stranka je, naravno, glasala protiv ovog prijedloga, a Špirić je izabran glasovima SDA - HDZ - SNSD, koalicije koja, prema priznanju svog premijera, nema većinu za usvajanje zakona, ali očito savršeno funkcioniše kod podjele resora i drugog plijena.“

(NAP) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...