SKANDALOZNA PODVALA MARIĆEVE "HAPPY TELEVIZIJE": Kriminalca Strahinju Stojanovića ubio Bošnjak iz BiH Milivoje Lovrenović! (VIDEO)

Mediji su jučer objavili da je Milivoje Lovrenović (50) iz Bosanske Gradiške, navodno, napustio granice Bosne i Hercegovine samo dan prije nego što je MUP Srbije objelodanio da je osumnjičen za ubistvo Strahinje Stojanovića u Beogradu i da će za njim biti raspisana međunarodna potjernica.

  • Mini market

  • 24. Sep. 2020  24. Sep. 2020

  • 3

Kako pišu beogradske "Novisti" pozivajući se na anonimne, ali dobro upućene izvore, osumnjičeni Milivoje Lovrenović proveo je vikend u Bosanskoj Gradišci, gdje ima prijavu boravka, a u nedjelju je prešao granicu s Hrvatskom i otisnuo se prema Evropskoj uniji.

- On je preko granice prešao na zvaničnom prijelazu, kao i svaki drugi građanin. Od tada mu se gubi trag i trenutno nema informacija o tome gdje se nalazi - kaže izvor blizak istrazi.

Sagovornik dodaje da ga lokalna policija nije zatekla na mjestu prebivališta, kao i da je dodatnim provjerama utvrđeno da je napustio BiH, kao da je predosjetio šta se sprema.

Dok MUP Srbije, uz pomoć policijskih agencija iz regiona, traga za Milivojem, na Instragram profilu njegovog noćnog kluba iz Bosanske Gradiške u storiju je objavljena fotografija muškarca sleđa, uz poruku: "Pozdrav iz Praga." Nije poznato kada je fotografija nastala ni da li se na njoj stvarno nalazi osumnjičeni.

Milivoje Lovrenović je porijeklom iz Hrvatske, tačnije Slavonije, iz koje je devedesetih godina prošlog stoljeća došao u BiH. Ima bogato ratno iskustvo, navodno je bio pripadnik specijalnih jedinica i vjeruje se da je u to vrijeme ostvario značajne kontakte i prijateljstva s borcima iz Srbije.

Zanimljivo, nekoliko dana nakon što je Milivoje Lovrenović u Beogradu aktivirao eksplozivnu napravu i ubio kriminalca Strahinju Stojanovića, beogradski mediji su tvrdili da je ubica iz Bosne i da je bošnjačke nacionalnosti. Ta je laž najprije objavljena u jutarnjem programu "Happy televizije". Voditeljica programa bar je desetak puta tokom emisije naglasila da je atentator na Strahinju Stojanović Bošnjak iz Bosne, a od te tvrdnje nije odustajala čak ni kad je gost jutarnjeg programa, inspektor policije, rekao da je riječ o pretpostavci, a ne o dokazanoj činjenici.

Ovu dezinformaciju "Happy televizija" nije ispravila ni nakon što je MUP Srbije zvanično objavio da je Milivoje Lovrenović osumnjičen za ubistvo Strahinje Stojanovića.

(SL. B.)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...