LUDNICA U HRVATSKOM SABORU; KREŠO BELJAK HDZ-ove ZASTUPNIKE IZBIO IZ CIPELA: „Franjo Tuđman je nosio crvenu zvijezdu petokraku do 1961., a veliki broj komunista prešao je u HDZ…“ (VIDEO)

Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak napravio je pravi lom u redovima vladajućeg HDZ-a nakon jedne replike.

  • Regija

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

"Franjo Tuđman je inzistirao na pomirenju, a ja ne vidim danas pomirenje niti u Saboru niti u narodu, već samo nove podjele.

Ogromna većina ljudi u Hrvatskoj ne smatra da je Domovinski rat bio zločinački pothvat i to je općeprihvaćena činjenica među svim strankama i s ljevice i s desnice.

Svi znamo što se događalo. Ali, gledati stvari crno-bijelo, prozivati "crvenu zvijezdu" kao simbol samo u njenom negativnom kontekstu 1991., nije korektno najprije prema samom Franji Tuđmanu, koji je tu istu crvenu zvijezdu nosio od 1941. pa sve do 1961.

Povijesne stvari su jasne i nisu crno-bijele. Mislim da se ne bismo trebali baviti poviješću koja je takva kakva je nego budućnošću. I ne treba stvarati nove podjele prozivajući nekoga da je nasljednik Komunističke partije kad se zna da je najveći broj komunista prešao u HDZ“, kazao je Beljak.

Pogledajte video.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...