KRIMINALCI UHVAĆENI NA DJELU: Nova vozila opet su na meti kradljivaca, razlog je nevjerovatan… (VIDEO)

U posljednje vrijeme sve je više vijesti o krađi katalizatora, koje lopovi kasnije koriste kako bi iz njih izvukli rijetke materijale, poput rodija, paladija i platine, a neki od njih kasnije završe i u zubnim protezama.

  • Auto

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

Posljednje informacije iz Velike Britanije govore da su kriminalcima omiljena meta hibridi ili plug-in hibridi, njihove katalizatore skidaju više nego one s klasičnih benzinaca.

Odgovor je logičan: kraći rad benzinskog motora, više intervala rada elektromotora i katalizatori su u mnogo boljem stanju, odnosno korodiraju mnogo sporije nego kod klasičnih benzinaca.

U Velikoj Britaniji rapidno raste stopa krađe katalizatora – 2019. ukradeno ih je čak 13.000, a godinu dana ranije ukradeno je samo 2.000 komada.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...