E SAD JE DOSTA: Porezna uprava FBiH zapečatila 46 objekata, u njima je otkriveno...

"Na području Federacije BiH u četvrtak je izvršeno 249 kontrola u kojima je otkriveno 60 neprijavljenih radnika, 70 obveznika koji nisu izdavali račune, 15 objekata koji su radili bez odobrenja za rad te 20 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj", saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

  • Ekonomija

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 1

Zbog utvrđenih nepravilnosti, zapečaćeno je 46 objekata i izdato 139 prekršajnih naloga u iznosu od 289.600 KM.

Aktivnosti se nastavlju i u dane vikenda pa iz Porezne uprave FBiH  pozivaju obveznike da svoje poslovanje usklade sa zakonom kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Porezna uprava zahvaljuje svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje obaveze i poziva sve porezne obveznike da svoje obaveze blagovremeno izvršavaju, dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, da prijave svakog radnika i posluju u skladu sa poreznim i drugim važećim propisima, jer je to najbolji i najsigurniji način poslovanja.

Iz Porezne uprave FBiH pozivaju porezne obveznike da svoj novac koriste za unapređenje poslovanja, investicije, razvoj, za isplatu plaća zaposlenicima, a ne da teško zarađeni novac troše na plaćanje kazni i kamata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...